Commissions
KAPKAR / A7-29 X FT | South Gate

KAPKAR / A7-29 X FT | South Gate

Where does the traveller go? The work of art that Frank Havermans proposes for the location on the south side of Drachten, at exit 29 of the A7, will certainly attract attention in the wide landscape. The object that appears on the horizon appears to have just landed,...

KAPKAR / DOW-N381 | Border Platform

KAPKAR / DOW-N381 | Border Platform

In conversation with 'Oude Willem' In a transitional phase, the installation connects a visual story of man’s monumental efforts to cultivate and to question the use of land. At the beginning of this century, after poring over its maps, the province of Friesland...

KAPKAR / LB2-SV | Light Beacon

KAPKAR / LB2-SV | Light Beacon

Layers of knowledge There is a lot of information that is not immediately visible in a public environment. It is exciting to go into depth there. The light beacon KAPKAR / LB2-SV gives an extra layer to the location where it is located, based on the technical inventor...

KAPKAR / SDR-3P | Star Bridge

KAPKAR / SDR-3P | Star Bridge

School hub The municipality of Son en Breugel and EN/EN Architecten, the architects of the school, have the desire to add a bridge to the new building to connect with the adjacent green. An important condition is that the bridge will connect the first floor of the...

KAPKAR / NAI-VT12 | Friends Table

KAPKAR / NAI-VT12 | Friends Table

Multifunctional table with little speech stage    year: 2011 location: Rotterdam, Netherlands client: De Vrienden van het NAi venue: Nederlands Architectuur Instituut manifacture: Studio Frank Havermans, Feike de Jong second venue: SM's museum,...

KAPKAR / HWS-18 | Outdoor Furniture

KAPKAR / HWS-18 | Outdoor Furniture

An object usable for all Exhibition space for contemporary art De Bewaerschole in the tourist village Burgh Haamstede, asked me to develop an autonomous object in the front garden that would attract the gaze of the passenger as goal to enter the garden and thereby the...

KAPKAR/ VH-55 | Exhibition Cabinet

KAPKAR/ VH-55 | Exhibition Cabinet

How to display a ceramic collection? The museum has selected 55 pieces of representative and important European ceramists from the Collectie van Haaren. Collection van Haaren. (J.W.M. van Haaren was the collector and founder of the SMs ceramic collection.) The...

KAPKAR / PBS-X4 | Podium

KAPKAR / PBS-X4 | Podium

Stage for an orchestra, singer-songwriter and a dancer G.A.N.G. asked artist/ designer Frank Havermans to develop and implement the head stage for the traveling cultural festival Brachen Siedlung. KAPKAR/ PBS-X4 is the result, a stage complete made from used plywood...

KAPKAR / REX-40 | Multifunctional Cabinet

KAPKAR / REX-40 | Multifunctional Cabinet

A strong organizational element The commission to design a multifunctional cupboard formed part of the overall renovation of adjacent buildings for the X-Ingredient advertising agency in Den Bosch. The renovation is conducted by HilberinkBosch architects, who ask me...

KAPKAR / TT-C2P | Cinema

KAPKAR / TT-C2P | Cinema

Celebrating it's own existence KAPKAR/ TT-C2P was my contribution to the seventh São Paulo International Architecture Biennial, produced at the invitation of the NAi. It formed part of the Tangible Traces exhibition which later travelled to Vienna, Hongkong and...

KAPKAR / RDP-1407 | Exhibition Design

KAPKAR / RDP-1407 | Exhibition Design

Fourteen designers on display The museum shows the fourteen candidates for the Rotterdam Design Prize 2007: Couturelabel Marga Weimans, Inside Outside, Irma Boom Studio, KapteinRoodnat, Koninklijke Tichelaar Makkum, MattonOffice, Philips Design, Ranj Serioius Games,...

KAPKAR / ZZW-220 | Tree Hut

KAPKAR / ZZW-220 | Tree Hut

Shaping the rural area KAPKAR/ZZW-220 is a tree house I designed on an eighteenth-century farm in Westkapelle in Zeeland. During the summer months the farm’s owners, Lille and Edith, run a B&B here. They wanted a different kind of space to rent out, in addition to...

Reception Wall / Post Room

Reception Wall / Post Room

A strong organizational element I was initially commissioned to create wainscoting in the reception area, from material recycled from the old monastery. I made this more interesting, however, by incorporating the adjoining post room, allowing the establishment of a...

error: Content is protected!